Přijímáme platby v kryptoměně Bitcoin a Ethereum

Vážení zákazníci,

nově jsme připravili možnost platit za servis a opravy Vašich mobilních telefonů formou kryptoměn. Řadíme se tak mezi další firmy v Olomouci, které přijímají platby kryptoměn Bitcoin a Ethereum. Věříme, že tuto platební metodu, která je nyní celosvětově na vzestupu, budou v Olomouci využívat nejen nadšenci do moderních technologií, ale stane se v brzké době nedílnou součástí našich životů.

 

Co je kryptoměna?

 Kryptoměna je typ digitální měny či elektronických peněz, které nemají svou fyzickou podobu, tak jako Česká koruna nebo Americký dolar.

 

Kde můžu platit?

 Některé kryptoměny lze již považovat za plnohodnotnou alternativu k tradičním měnám. Například pomocí Bitcoinů lze zaplatit i v některých kamenných a internetových obchodech v České republice. Mezi největší eshopy, které tuto možnost nabízí, patří například Alza.cz.

 Pomocí kryptoměn lze zaplatit také v několika kavárnách, restauracích, menších obchodech nebo u čerpací stanice Krypto, která přijímá Bitcoiny.

 

Kde se vzali kryptoměny?

 Kryptoměn jsou dnes tisíce, Bitcoin byl ale první a dnes je to nejrozšířenější kryptoměna, proto si na jeho příkladu ukážeme, jak kryptoměny fungují.

 Bitcoin vznikl jako řešení na palčivý problém světového bankovnictví, které je plné velkých a malých bank, finančních prostředníků a dalších institucí, které systém transakcí zpomalují a prodražují.

 V roce 2008 přišel s myšlenkou Bitcoinu neznámý člověk s pseudonymem Satoshi Nakamoto a vydal whitepaper, dokument, který fungování Bitcoinu do posledního detailu popisuje. Bitcoin také sám spustil.

 

Jak to funguje?

Bitcoin funguje na decentralizovaném a distribuovaném systému. To znamená, že nikde neexistuje nějaký centrální počítač, který by Bitcoin spravoval. Neexistuje žádná autorita, která by ostatním počítačům v síti říkala, co mají dělat.

Síť Bitcoinu je udržována v chodu každým, kdo má na svém počítači nainstalovanou plnou bitcoinovou peněženku. V případě vypadnutí jednoho nebo více počítačů systém dál funguje.

Bitcoinů je omezené množství. Do oběhu se jich dostane maximálně 21 milionů a šmytec, tak je zkrátka kód Bitcoinu nastavený a nikdo s tím nic neudělá a další přibývají pouze těžením (uživatelé nechávají svoje počítače řešit čím dál tím složitější matematické problémy a tím “objevují” nové Bitcoiny). Už žádné tisknutí nových peněz, žádná inflace.

Bitcoin je anonymní. Nikomu nemusíte dávat svoje jméno, natož adresu nebo datum narození. Jediné, co vás v síti Bitcoinů identifikuje, je číslo vaší peněženky. Těch můžete mít neomezeně a měnit ji třeba každý den, pokud potřebujete. Nicméně…

…Bitcoin je kompletně transparentní. Každá jednotlivá transakce je zaznamenána v obrovské digitální účetní knize, které se říká blockchain. Pokud někdo zná číslo (sadu znaků) vaší peněženky, může se podívat na její kompletní historii. Samotný blockchain je veřejně dostupný a kdokoliv si ho může do svého počítače stáhnout a udržovat v aktualizovaném stavu.

Rozbitý iPhone rychle opravímeNechte nám číslo
wrench
Konzultace
+420
Souhlasím se zpracováním osobních údajů
Poslat zprávu